V Súčasnosti Prázdne: 0,00 €
TU si stiahni pozvánku s prihláškou
Cena pre SAMOPLATCU: 820 €
Cena cez ÚRAD PRÁCE: 984 €
ZĽAVY 5%: ženy na MD, občania so ZŤP, nezamestnaní a študenti.
Absolventi kurzu Kuchár – kuchárka budú ovládať teoretické vedomosti a praktické zručnosti zo základov práce vo výrobnom stredisku, príprava pokrmov studenej kuchyne, príprava pokrmov teplej kuchyne, príprava minútok, príprava pokrmov pre rýchle občerstvenie.
Na uvedený vzdelávací program “Kuchár – kuchárka” bola udelená akreditácia akreditačnou komisiou Ministerstva školstva VVaM SR. Aktuálne platné podmienky pre otvorenie živnosti v tomto odbore je potrebné si preveriť na Živnostenskom úrade a Živnostenskej komore. Kurz organizujeme v spolupráci s V.A.J.A.K. s.r.o.
má vedomosti a zručnosti z oblasti uplatňovania zásad hygieny, bezpečnosti pri práci, predpisov HACCP, vie odbornú terminológiu svojho odboru, ekonomické a právne aspekty podnikania. Pozná kalkulácie a výpočty množstva spotreby surovín, správne technologické postupy, potrebné suroviny a zariadenia potrebné pre prípravu pokrmov studenej a teplej kuchyne, techniky expedície a estetickej úpravy jedál v bežnej prevádzke a pri slávnostných záležitostiach.
v teoretických témach (180 vyuč.hodín) výklad a precvičovanie. Praktické vyučovanie (320 vyuč.hodín) prebiehajú priamo v kuchyni. Využíva sa ukážka a samostatná práca. Dôraz sa kladie predovšetkým na získanie praktických návykov a zručností.
záverečná skúška pozostávajúca z písomnej, ústnej a praktickej časti. Praktická skúška – preukázanie praktických zručností pri zabezpečení prevádzky vo výrobnom stredisku, predvedenie zručností v príprave a estetickej úprave pokrmov podľa zadania.
Absolventi kurzu obdržia osvedčenie s celoštátnou platnosťou.